Logo 3

Dakconcert 2024 #4

Laden Concerten
Dakterrasconcert 4 2024 Locatie gebouw de Heuvel

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Koop nu je kaartjes.

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e-eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt  afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk, De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam, Gebouw de Heuvel en het Cultuurfonds.

Programma:

Kika en Tuur komen elkaar met de regelmaat van de klok tegen op internationale podia maar nooit kwam het ervan om samen te musiceren. Ze delen een grote muzikale passie, een drang naar vrijheid, ontdekking. Elk met hun eigen, uitgesproken klank en verhaal, maar samen… wel dat moet je zien! Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist Kika Sprangers tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. Improvisator en componist Tuur Florizoone is een van België’s meest bekende accordeonisten. Met zijn charisma en voelbaar spelplezier als performer raakt hij zowel het hart van de muziekstukken als dat van de toehoorder.
Kika Sprangers saxofoon en Tuur Florizoone accordeon

 

Beiaardier Peter Bray
Peter Bray is een Senior Beiaardier bij de Nationale Beiaard in Canberra, Australië, en zijn passie voor het bespelen van de beiaard heeft hem over de hele wereld gebracht. Na het behalen van een honours degree in Muziek aan de Australian National University in 2022, studeerde Peter in 2023 af aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” in Mechelen, België, en begon hij in de zomer aan een reis waarin hij concerten gaf in heel België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Peter omarmt een divers scala aan muziekstijlen en gelooft in het programmeren van stukken die bij iedereen resoneren, van de tijdloze composities van Bach tot de iconische melodieën van Star Wars.

Uitvoerenden:
Kika Sprangers saxofoon
Tuur Florizoone accordeon
Peter Bray (AU) carillon

Zie Torenmuziek Dakterrasconcerten 2024 voor een overzicht van de volledige serie.

Koop tickets

Gegevens

Datum:
woensdag 7 augustus 2024
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15,00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC