Logo 3

Dakconcert 2024 #3

Laden Concerten
Dakterrasconcert 3 2024 Locatie gebouw de Heuvel

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Koop nu je kaartjes.

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e-eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt  afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk, De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam, Gebouw de Heuvel en het Cultuurfonds.

Programma:

Niepold/Verschueren is vuurwerk, verrassing, passie, talent, schoonheid en lelijkheid, ruw en rauw. Anne Niepold (accordeon) en Florejan Verschueren (piano) spelen eigen werk met een geïmproviseerd karakter, bewandelen regelmatig onverwachte paden en grijpen je soms bij de lurven om te laten zien wat muziek voor hen betekent. Een gedurfd concert over vriendschap, gespeeld op leven en dood. Anne Niepold is diatonisch accordeonist, maar bovenal muzikant. Ze beleeft haar muziek met passie, zonder stilistische grenzen, toegankelijk voor iedereen. Het schrijven van composities en arrangementen maakt integraal deel uit van haar werk. Florejan Verschueren is een veelgevraagd pianist bij tal van artiesten. Zijn roots liggen bij de klassieke muziek, maar hij overwintert met jazz, pop en folk. Die smeltkroes aan invloeden bezorgen Florejan een unieke eigen stijl, die hij ook toepast bij zijn solowerk.
Anne Niepold accordeon

 

Beiaardiers Richard de Waardt & Dina Verheyden
Dina Verheyden (1982) doceert aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn”. Ze is de beiaardier van Puurs en de Onze-Lieve-Vrouwe-over-de-Dijlekerk in Mechelen. Richard de Waardt (1982) is de stadsbeiaardier van Rotterdam. Hij bespeelt wekelijks de carillons van de Laurenskerk, het stadhuis en de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Richard is ook de bezieler en drijvende kracht achter de zomerconcerten op het dak van Gebouw de Heuvel en de tuinconcerten in de mooie binnentuin van het stadhuis. Dina & Richard zijn getrouwd en speelden als één van de weinige beiaardduo’s al op vele plaatsen van de wereld, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk, Zwitserland, Barcelona, Litouwen, Polen en Duitsland.

Uitvoerenden:
Duo Niepold/Verschueren diatonische accordeon & piano
Richard de Waardt (NL) & Dina Verheyden (BE) carillon

Zie Torenmuziek Dakterrasconcerten 2024 voor een overzicht van de volledige serie.

Koop tickets

Gegevens

Datum:
woensdag 31 juli 2024
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15,00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC