stadsmuziek

Groot Rotterdams Songbook

 

Rotterdam is een echte Wereldstad! Dat blijkt uit de +/- 170 nationaliteiten die de stad rijk is. Stadsbeiaardier Richard de Waardt verzamelde voor het Groot Rotterdams Songbook voor elke nationaliteit in de Maasstad één kinderliedje of volksliedje. 

Op vrijdag 4 oktober 2019 was het dan eindelijk zo ver! Burgemeester Aboutaleb lanceerde samen met Richard en 60 Rotterdamse kinderen het eerste liedje (Ecuador) op het carillon en ze luidden daarmee officieel de start van dit bijzondere project in. Vanaf 4 oktober 2019 klinken alle liedjes een jaar lang iedere dag door de stad via de klokken van de drie Rotterdamse stadscarillons! Het was een hele klus om alle liedjes te verzamelen. Maar het is gelukt! We hebben gelukkig ontzettend veel hulp gehad en kregen honderden suggesties toegestuurd vanuit heel de wereld. Met veel trots presenteren we hieronder de volledige liedjeslijst. Een liedje voor iedere Rotterdammer.

“Liedjes uit heel de wereld klinken een jaar
lang door heel Rotterdam via de klokken van de carillons!”

Heb je vragen over het project, stuur dan een mailtje naar Richard de Waardt, stadsbeiaardier van Rotterdam en bezieler van dit project.PLAYLIST

De liedjes worden geprogrammeerd (op vaste tijden) op de automatische carillons van de Laurenstoren, het stadhuis en de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De historische speeltrommel van de Laurenskerk wordt ook ‘verstoken’ met twee speciale liedjes en uiteraard klinken de liedjes ook live tijdens de wekelijkse bespelingen van de stadsbeiaardiers. Hieronder kan je terugvinden wanneer je welk liedje kunt horen!


Playlist