stadsmuziek

Groot Rotterdams Songbook

 
Rotterdam is een echte Wereldstad! Dat blijkt uit de +/- 170 nationaliteiten die de stad rijk is. Stadsbeiaardier Richard de Waardt verzamelde voor het Groot Rotterdams Songbook voor elke nationaliteit in de Maasstad één kinderliedje of volksliedje. 

Op vrijdag 4 oktober 2019 was het dan eindelijk zo ver! Burgemeester Aboutaleb lanceerde samen met Richard en 60 Rotterdamse kinderen het eerste liedje (Ecuador) op het carillon en ze luidden daarmee officieel de start van dit bijzondere project in. Vanaf 4 oktober 2019 klinken alle liedjes een jaar lang iedere dag door de stad via de klokken van de drie Rotterdamse stadscarillons! Het was een hele klus om alle liedjes te verzamelen. Maar het is gelukt! We hebben gelukkig ontzettend veel hulp gehad en kregen honderden suggesties toegestuurd vanuit heel de wereld. Met veel trots presenteren we hieronder de volledige liedjeslijst. Een liedje voor iedere Rotterdammer.

“Liedjes uit heel de wereld klinken een jaar
lang door heel Rotterdam via de klokken van de carillons!”

Er is ook een boek in de maak! We willen namelijk heel graag dat de liedjes gezongen gaan worden. Daarom ontstond er een samenwerking met Zangexpress (een Rotterdamse organisatie die zich inzet voor meer muziek in de klas) en uitgeverij Trichis uit Rotterdam. Er wordt hard gewerkt aan een interactieve liedbundel met daarin de mooiste liederen uit deze lijst. Wordt vervolgd!

Heb je vragen over het project, stuur dan een mailtje naar Richard de Waardt, stadsbeiaardier van Rotterdam en bezieler van dit project.PLAYLIST APRIL 2020

Iedere tweede donderdag van de maand maken we de nieuwe playlist bekend via Facebook en via deze website.

De liedjes worden geprogrammeerd (op vaste tijden) op de automatische carillons van de Laurenstoren, het stadhuis en de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De historische speeltrommel van de Laurenskerk wordt ook ‘verstoken’ met twee speciale liedjes en uiteraard klinken de liedjes ook live tijdens de wekelijkse bespelingen van de stadsbeiaardiers.


PLAYLIST MAART 2020


PLAYLIST JANUARI 2019


PLAYLIST DECEMBER 2019PLAYLIST NOVEMBER 2019PLAYLIST OKTOBER 2019Playlist