stadsmuziek

Over ons

Stadsmuziek Rotterdam, wie zijn wij?

Doelstelling Stichting Stadsmuziek
– wie zijn wij?

Stichting Stadsmuziek ondersteunt de stadsbeiaardiers en de stadsorganist in de breedste zin van het woord. De stichting werd op verzoek van het College van B&W in het jaar 2000 opgericht. Het bestuur, de Vrienden en een groep enthousiaste vrijwilligers assisteren de stadsmusici onder andere bij artistieke, administratieve, logistieke en marketing-werkzaamheden. Daarnaast houdt de stichting zich bezig met muziekeducatieve en cross-culturele projecten.

Stadsmuzikanten

De gemeente Rotterdam is eigenaar van vijf instrumenten: drie stadscarillons die hoog staan opgesteld in de torens van het Stadhuis, de Grote of Sint Laurenskerk en de Oude of Pelgrimvaderskerk te Delfshaven én twee stadsorgels –  het concertorgel in de Grote Zaal van Concert- en Congresgebouw de Doelen en het concertorgel in de Burgerzaal van het stadhuis. Om de stadscarillons en de stadsorgels te laten klinken heeft de Gemeente Rotterdam twee stadsbeiaardiers en een stadsorganist in dienst. Die gemeentelijke aanstelling voor deze stadsmusici bestaat al sinds het einde van de 16de eeuw.


Stadsbeiaardiers

Verantwoordelijk voor de Torenmuziek in de stad zijn de twee stadsbeiaardiers van Rotterdam: RICHARD DE WAARDT en GEERT BIERLING. Naast het bespelen van de carillons bewerken zij melodieën voor het automatische speelwerk in de drie torens die ieder kwartier hun klanken over de stad uitstrooien.


Stadsorganist

GEERT BIERLING is tevens de stadsorganist van Rotterdam. In die functie bespeelt hij de twee concertorgels van de stad: het vierklaviers Flentrop-orgel in Concert- en Congresgebouw de Doelen en het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het stadhuis.

Onze Vriendenkring bestaat uit
bijna 300 leden!

Word lid!

Programmering

Sinds het ontstaan van Stadsmuziek zijn er honderden concerten georganiseerd, met gemiddeld 250 bezoekers per concert. Met de focus op een steeds gevarieerder programma, waarbij de hedendaagse muziek niet zal ontbreken, wil Stadsmuziek een breed publiek van jong tot oud een boeiende reeks muzikale belevenissen aanbieding in de ambiance van ons gastvrije Stadhuis. Deze concerten zijn gratis toegankelijk (na verplichte reservering); een traditie die al sinds de 16e eeuw bestaat.


Muziek in de Burgerzaal

Sinds de oprichting in het jaar 2000 organiseert Stadsmuziek lunch- en avondconcerten in de schitterende Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis. In de loop van de jaren is de groep bezoekers van de Burgerzaalconcerten spectaculair gegroeid. Spil in dit muzikale web is stadsorganist Geert Bierling die als adviseur en programmeur verbonden is aan de stichting.


Torenmuziek Rotterdam

Naast de serie Muziek in de Burgerzaal organiseert Stadsmuziek ook Torenmuziek in en rondom de Rotterdamse stadstorens (Laurenstoren en stadhuis) en werkt zij projectmatig samen met partners uit de stad zoals bijvoorbeeld de Rotterdamse Dakendagen, Vers Beton, de Laurenskerk en de Rotterdamse Operadagen. Artistiek  adviseur en drijvende kracht achter de concerten en projecten van Torenmuziek is stadsbeiaardier Richard de Waardt.


Bestuur

prof. dr. Ton Bevers – voorzitter

Ken Gould – penningmeester

Stijn van der Schoor – secretaris

Mw. drs. Jantje Steenhuis – lid

Geert Bierling – artistiek adviseur

Richard de Waardt – artistiek adviseur


Privacyverklaring

Stichting Stadsmuziek neemt uw gegevens zeer serieus. Hoe wij precies met uw persoonsgegevens omgaan, valt te lezen in onze Privacyverklaring.

Email
[email protected]
 

Gegevens
Kamer van Koophandel: 24307938
IBAN: NL51 RABO 0141 5554 08 t.n.v. Stichting Stadsmuziek

Postadres
Stichting Stadsmuziek 
Postbus 70012
3000 KP Rotterdam

Toegangskaarten
– Reserveren is verplicht –

Stuur een e-mail of gebruik het contactformulier hiernaast om te reserveren