Logo 3

Bespelers

 

Stadsorganist Adriaan Hoek

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg en aan de Hogeschool in Gent. Hier volgde hij lessen bij Wolfgang Zerer, Pieter van Dijk en Ignace Michiels.

Adriaan won acht eerste prijzen op internationale orgelconcoursen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Amerika. Vanwege zijn prestaties op het Internationaal Schnitger Organ Competition te Alkmaar (2015) en de ‘’Grand Prix d’ECHO in Treviso (Italië 2018) mocht hij zich zowel in 2016 als 2018 ‘’The Young ECHO Organist of the Year’’ noemen.

In de afgelopen jaren concerteerde Adriaan in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Als kerkmusicus is hij sinds 2015 verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en vanaf 2022 aan de Marekerk te Leiden.

Vanaf 1 juli is hij benoemd tot stadsorganist van Rotterdam.  In die functie is hij de vaste bespeler van het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis (waar hij de concertserie ‘Muziek in de Burgerzaal’ programmeert) en het vier klaviers Flentrop orgel in Concertgebouw De Doelen.

Adriaan speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici.

Stadsbeiaardier Richard de Waardt (1982 – Vlaardingen)

Richard heeft gestudeerd aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” in Mechelen en is daar in 2010 met “Grote Onderscheiding” afgestudeerd. Richard heeft verschillende (eerste) prijzen gewonnen bij internationale beiaardwedstrijden en geeft regelmatig beiaardconcerten in binnen- en buitenland. Sinds 2012 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam, waar hij de grote Petit & Fritsen-beiaard (63 klokken) van het stadhuis, de prachtige historische Hemony-beiaard (1660) van de Laurenskerk, en het fraaie carillon van Delfshaven bespeelt. Sinds 2019 is hij ook gemeentelijk beiaardier van Tholen & Sint-Maartensdijk (Zeeland). Naast zijn wekelijkse concerten organiseert hij talrijke projecten en torenconcerten voor jong en oud. Zie www.torenmuziek.nl. In 2019 lanceerde Richard samen met burgemeester Aboutaleb en 50 zingende basisschoolleerlingen het Groot Rotterdams Songbook. Rotterdam heeft ongeveer 170 nationaliteiten. Richard verzamelde één kinderliedje of volksliedje voor elke nationaliteit in de stad. Als accordeonist speelt Richard in diverse ensembles. Richard is tevens de oprichter van “Stichting Torenmuziek Eiland Tholen”, secretaris van de “Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging” en artistiek adviseur van “Stichting Stadsmuziek Rotterdam”. Voor Koninklijke Eijsbouts werkt Richard op freelance-basis als arrangeur voor automatische klokkenspelen wereldwijd.