Logo 3

Bespelers

 

Stadsorganist Adriaan Hoek

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg en aan de Hogeschool in Gent. Hier volgde hij lessen bij Wolfgang Zerer, Pieter van Dijk en Ignace Michiels.

Adriaan won acht eerste prijzen op internationale orgelconcoursen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Amerika. Vanwege zijn prestaties op het Internationaal Schnitger Organ Competition te Alkmaar (2015) en de ‘’Grand Prix d’ECHO in Treviso (Italië 2018) mocht hij zich zowel in 2016 als 2018 ‘’The Young ECHO Organist of the Year’’ noemen.

In de afgelopen jaren concerteerde Adriaan in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Als kerkmusicus is hij sinds 2015 verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en vanaf 2022 aan de Marekerk te Leiden.

Vanaf 1 juli is hij benoemd tot stadsorganist van Rotterdam.  In die functie is hij de vaste bespeler van het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis (waar hij de concertserie ‘Muziek in de Burgerzaal’ programmeert) en het vier klaviers Flentrop orgel in Concertgebouw De Doelen.

Adriaan speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici.

Stadsbeiaardier Richard de Waardt

Richard de Waardt (1982 – Vlaardingen) studeerde aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” te Mechelen en behaalde het einddiploma met grote onderscheiding in 2010. Richard won verschillende (eerste) prijzen op internationale beiaardwedstrijden en geeft regelmatig beiaardconcerten in binnen- en buitenland. Sinds 2012 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam, waar hij het 63 klokken tellende carillon van het stadhuis en de historische Hemony-beiaard (1660) van de Laurenstoren bespeelt. Sinds 2019 is hij tevens gemeentelijk beiaardier van Tholen & Sint-Maartensdijk (Zeeland). Naast zijn wekelijkse bespelingen organiseert hij talloze projecten en torenconcerten voor jong en oud. Zie www.torenmuziek.nl. Als accordeonist speelt Richard in de groep “Kampa Kampa!” Ze brengen muziek die swingt, ontroert, beweegt en leeft. Eigen repertoire wordt afgewisseld met wereldmuziek, tango’s, chansons en luisterliedjes. Richard is ook de drijvende kracht achter de onderneming “Daar Zit Muziek In” – speciaal opgericht om via workshops en voorstellingen meer muziek in het onderwijs te brengen.

Stadsbeiaardier Geert Bierling

Geert Bierling studeerde orgel, piano en klavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium en beiaard aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Hij is sinds 1990 stadsbeiaardier van Rotterdam en werd daar in de periode 1996-2022 tevens stadsorganist. In deze functie was hij de vaste bespeler van het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis (waar hij de serie ‘Muziek in de Burgerzaal’ programmeerde) en het Flentrop-orgel in de Doelen. Op deze instrumenten voerde hij als stadsorganist jaarlijks zo’n twintig nieuwe programma’s uit. Bierling heeft veel orgelrepertoire van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. Naast het gecanoniseerde orgelwerk van deze grote orgelmeester voerde hij ook andere “schöne Bach’schen Claviersachen” uit, zoals de zeven vroege klaviertoccata’s en reconstructies van concerten voor strijkers en orgel. Daarnaast is hij zeer actief geweest als begeleider van de ‘stomme’ of ‘zwijgende film’.

Voor meer informatie kijk op: http://www.geertbierling.nl