Logo 3

Dakconcert 2024 #5

Laden Concerten
Dakterrasconcert 5 2024 Locatie gebouw de Heuvel

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Koop nu je kaartjes.

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e-eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt  afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk, De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam, Gebouw de Heuvel en het Cultuurfonds.

Programma:

Kabál speelt eigengereide folkmuziek, stevig geworteld in de lage landen. Drie doorgewinterde muzikanten vertrekken vanuit de typische dansen zoals mazurka, wals en scottish, en laten daar hun eigen muzikale wereld in samensmelten. Grooves en melodieën ontstaan in het brein van Richard de Waardt en Katrien Bos. Mark van Dal vergezelt hen op gitaar om deze composities leven in te blazen. Percussionist Jo Zanders schuift geregeld aan bij dit trio en tovert opzwepende ritmes uit zijn (veelal zelfontworpen) instrumentarium die het onmogelijk maken om stil te blijven zitten. Artisanale muziek, gemaakt om met open oren en voetjes van de vloer te degusteren.
Trio Kabál

 

Beiaardier Rosemarie Seuntiens
Rosemarie Seuntiëns, geboren in Klokkendorp Asten is beiaardier van verschillende plaatsen in Zuid Nederland o.a. Asten en Eindhoven en Venray. Ze verzorgde gastconcerten in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië (Praag jaarlijks op 1ste kerstdag Oldtown Square en op de Moldau) en de VS. Tijdens het Freedomconcert op 10 mei 2023 concerteerde Rosemarie op uitnodiging van de ambassade samen met het Washington Ballet. De uitvoering op de Nederlandse beiaard van Arlington was aansluitend op de toespraak van Prinses Margriet der Nederlanden in Washington DC. Seuntiëns houdt zich graag bezig met het creëren van unieke projecten rondom de beiaard en het culturele erfgoed van dit instrument, met haar Roaming Bells.

Uitvoerenden:
Kabál Viool / Accordeon / Gitaar / Percussie
Rosemarie Seuntiens (NL) carillon

Zie Torenmuziek Dakterrasconcerten 2024 voor een overzicht van de volledige serie.

Koop tickets

Gegevens

Datum:
woensdag 14 augustus 2024
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15,00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC