Logo 3

1974 – Interview Stadsbeiaardier Leen ’t Hart


Tijdens dit interview vertelt Leen ’t Hart over leven en werk. Zo horen we de inmiddels legendarische anekdote dat hij opgesloten zat in een toren. Hij klom naar boven en speelde “In naam van Oranje doe open die poort” totdat hij werd bevrijd.

Leen ’t Hart heeft een belangrijke rol gespeeld in de beiaardwereld. Hij was stadsbeiaardier van Rotterdam van 1957 tot 1974 en heeft talloze composities en arrangementen voor beiaard op zijn naam staan. Voor het spelen van concerten en als adviseur van nieuwe instrumenten reisde hij de hele wereld over. Hij was tevens als beiaardier en organist werkzaam in andere steden. Bovendien was hij meer dan 30 jaar de directeur van de Nederlandse beiaardschool en heeft daardoor zijn stempel gedrukt op een hele generatie beiaardiers.

Beluister het interview met Leen ’t Hart gehouden op 17 december 1974:

Deel