Logo 3

 

In de NPO Radio 4 podcast Alle Registers Open (EO) gaat Elsbeth Gruteke vanaf 12 oktober in gesprek met bekende Nederlandse organisten. Wie zijn deze mannen en vrouwen, die vaak verborgen zitten achter dat kolossale instrument? Elsbeth Gruteke zoekt de organisten bij hun orgels op. Wat inspireerde hen om orgel te gaan spelen? Welke betekenis heeft de muziek voor hen? En wanneer trekken zij alle registers open?

In de tweede aflevering was Geert Bierling te gast. Zijn muzikale leven is nauw verbonden met de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam Delfshaven. Als kleine jongen was hij al onder de indruk van het deftige Bätz-Witte orgel, wanneer hij daar met zijn ouders ter kerke ging. Later werd hij op achttienjarige leeftijd de vaste organist in diezelfde kerk en ontdekte hij zijn eigen stijl. Ook tegenwoordig als stadsorganist van Rotterdam komt hij nog altijd graag in Delfshaven. Daar ontmoet Elsbeth Gruteke hem. Geert neemt haar mee in zijn queeste om via muziek een verbinding tussen het hemelse en het aardse te realiseren.

LUISTER HIER NAAR DE PODCAST

Deel