Logo 3

Torenmuziek op het dak (26-08)

Laden Concerten

Zomeravondconcerten Torenmuziek Rotterdam

Deze zomer kun je maar liefst zeven avonden genieten van livemuziek uit de toren van de Laurenskerk, zittend op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein.

Onze eigen ‘stadsbeiaardier’ Richard de Waardt nodigt topmusici uit om er een mooie en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dakterras van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats voor het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren. Beiaardiers (carillonbespelers) uit Nederland, België, Polen en Japan dompelen je onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. De avond wordt gepresenteerd door Dina Verheyden, echtgenote van stadsbeiaardier Richard de Waardt. Samen verzorgen Dina & Richard (vierhandig op het carillon) het laatste concert, met een ‘mystery guest’ op het dak!

De locatie is niet rolstoeltoegankelijk. Geen lift aanwezig

Programma:
Carillon (quatre-mains): 
Kasia Piastowska & Toru Takao
Kasia komt uit Polen en Toru uit Japan, de beiaard bracht hen samen. Nu wonen ze in Duitsland en zijn o.a. beiaardier van het carillon in Emerich. Ze spelen (vierhandig) o.a. Carnaval des Animaux van Saint-Saëns en het mooie “Invierno Porteño” van Piazzolla
Zang & Gitaar:
 Magda Mendes & Ward Veenstra
De Portugese zangeres Magda Mendes woont al bijna twintig jaar in Rotterdam en maakt kleinschalige, autonome producties. Samen met haar vaste begeleider en co-auteur Ward Veenstra heeft ze drie albums onder eigen naam uitgebracht, met Portugese folklore, fadoklassiekers en het persoonlijke Oliveiras.

Gegevens

Datum:
donderdag 26 augustus 2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€6,00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC