Logo 3

Torenmuziek op het dak (02-09)

Laden Concerten

Zomeravondconcerten Torenmuziek Rotterdam

Deze zomer kun je maar liefst zeven avonden genieten van livemuziek uit de toren van de Laurenskerk, zittend op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein.

Onze eigen ‘stadsbeiaardier’ Richard de Waardt nodigt topmusici uit om er een mooie en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dakterras van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats voor het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren. Beiaardiers (carillonbespelers) uit Nederland, België, Polen en Japan dompelen je onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. De avond wordt gepresenteerd door Dina Verheyden, echtgenote van stadsbeiaardier Richard de Waardt. Samen verzorgen Dina & Richard (vierhandig op het carillon) het laatste concert, met een ‘mystery guest’ op het dak!

De locatie is niet rolstoeltoegankelijk. Geen lift aanwezig

Programma:
Carillon(quatre-mains):
 Dina Verheyden & Richard de Waardt
Stadsbeiaardier Richard de Waardt en zijn echtgenote legden zich de afgelopen jaren toe op de kunst van het vierhandig (en -voetig) beiaardspel. Ze spelen muziek van Debussy, Fauré, Rodrigo en Barrios Mangoré. Op het luisterdak hebben ze een mystery guest uitgenodigd!:

Gegevens

Datum:
donderdag 2 september 2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€6,00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC