Logo 3

Torenmuziek op het dak (19-08)

Laden Concerten

Zomeravondconcerten Torenmuziek Rotterdam

Deze zomer kun je maar liefst zeven avonden genieten van livemuziek uit de toren van de Laurenskerk, zittend op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein.

Onze eigen ‘stadsbeiaardier’ Richard de Waardt nodigt topmusici uit om er een mooie en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dakterras van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats voor het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren. Beiaardiers (carillonbespelers) uit Nederland, België, Polen en Japan dompelen je onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. De avond wordt gepresenteerd door Dina Verheyden, echtgenote van stadsbeiaardier Richard de Waardt. Samen verzorgen Dina & Richard (vierhandig op het carillon) het laatste concert, met een ‘mystery guest’ op het dak!

De locatie is niet rolstoeltoegankelijk. Geen lift aanwezig.

Programma:
Carillon: Wim Ruitenbeek
Stadsbeiaardier van Harderwijk, Hilversum, Nijkerk, Tiel en Velsen en vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn. Speelt originele beiaardmuziek en opera-klassiekers
Zang/Oed: Nawras Altaky
Zanger en oed-speler Nawras woont in Utrecht en is geboren in Syrië. Hij zingt en speelt naast zijn eigen composities een gevarieerd repertoire van klassieke, traditionele, moderne, experimentele en wereldmuziek. Nawras neemt waarschijnlijk nog een bevriende muzikant mee om samen te spelen

Gegevens

Datum:
donderdag 19 augustus 2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€6,00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC