Logo 3

Dakterrasconcert 2023 #5

Laden Concerten

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Tickets kosten €15,- (inclusief drankjes en hapjes).

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk. De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam en Gebouw de Heuvel.

Uitvoerenden:
Richard de Waardt (carillon):
Richard is de stadsbeiaardier van Rotterdam. Hij bespeelt wekelijks de carillons van de Laurenskerk, het stadhuis en de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Naast zijn wekelijkse concerten organiseert Richard graag projecten rond de Rotterdamse carillons, zoals het Groot Rotterdams Songbook: 170 liedjes voor 170 nationaliteiten uit Rotterdam. Richard is ook de bezieler en drijvende kracht achter de zomerconcerten op het dak van Gebouw de Heuvel en de tuinconcerten in de mooie binnentuin van het stadhuis. Richard zal deze avond laten horen dat een beiaard veel raakvlakken heeft met de klassieke gitaar. Richard speelt klassieke gitaar- en luitmuziek van o.a. Bach, Tárrega en Barrios Mangoré op de 17e eeuwse klokken.

Jasper Iturrospe (klassiek gitaar)
Jasper brengt een gitaarprogramma met voornamelijk Zuid-Amerikaanse muziek, aangevuld met klassieke muziek, Jazz-bewerkingen en eigen muziek. Hij werkt daarnaast aan duo- en ensemble projecten met zang, saxofoon, woordkunst en is steeds vaker actief met compositie en muziekproductie. Jasper groeide op in Antwerpen en studeerde klassieke gitaar aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam.

Gegevens

Datum:
woensdag 23 augustus 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15.00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC