Logo 3

Dakterrasconcert 2023 #4

Laden Concerten

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Tickets kosten €15,- (inclusief drankjes en hapjes).

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk. De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam en Gebouw de Heuvel.

Uitvoerenden:
Christiaan Winter (carillon):
Christiaan Winter studeerde aan de verschillende beroepsopleidingen voor muziek van de HKU kerkmuziek, orgel, koordirectie en beiaard. Hij was programmamaker bij de NCRV-radio en kerkmusicus van de Oude Kerk in Amsterdam. Momenteel is hij stadsbeiaardier van Alkmaar, dorpsklokkenist van De Rijp, docent aan de HKU/Nederlandse Beiaardschool, voorzitter van Beiaardcentrum Nederland en de Koninklijke Nederlandse Klokkenspelvereniging, redactielid van het Jaarboek Beiaard- en Klokkencultuur in de Lage Landen en dirigent van vocaal ensemble Duodektet in Amsterdam. In juni 2023 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een studie over het werk van kerkmusicus en componist Willem Vogel en hij is honorary fellow aan het Amsterdam Centre for the History and Heritage of Protestantism. Tenslotte is Christiaan Winter freelance organist, zanger en componist.

Celia García-García (celesta)
Celia García-García is een klassieke pianiste en celestiste, geprezen om haar
veelzijdigheid en virtuositeit. Ze is een veelgevraagde en ervaren kamermusicus die concerten heeft gegeven in heel Nederland en in Spanje, België, Duitsland, Rusland, Canada en China in zeer diverse ad hoc bezettingen. Celia García-García is gespecialiseerd in orkestspel en trad onlangs op met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest, het Noord Nederlands Orkest, Amsterdam Sinfonietta en andere.
Als orkestmusicus kwam zij in contact met de celesta, een relatief onbekend instrument, en inmiddels is ze een ware ambassadrice van het instrument geworden. In 2022 lanceerde ze de eerste CD voor solo celesta in de geschiedenis van het instrument. Celestial Blue was Album van de week van NPO Radio 4 in december 2022. We zijn vereerd dat ze vanavond solo celesta komt spelen op het dak van Gebouw de Heuvel!

Gegevens

Datum:
woensdag 16 augustus 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15.00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC