Logo 3

Dakterrasconcert 2023 #3

Laden Concerten

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Tickets kosten €15,- (inclusief drankjes en hapjes).

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk, De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam en Gebouw de Heuvel.

Uitvoerenden:
Annie Gao (carillon):
Annie is een beiaardier en software-ingenieur uit de zonnige buitenwijken van Zuid-Californië, VS. Ze begon haar beiaardstudies bij de Yale University Guild of Carillonneurs. In 2020 voltooide ze haar GCNA Carillonneur-examen en studeerde in mei 2021 af aan Yale met een gecombineerde B.S./M.S. in Computer Science. Vervolgens had ze het geweldige privilege om haar beiaardstudies voort te zetten in Europa en de VS. In haar vrije tijd geniet Annie van competitief tafeltennis, puzzels en hersenkrakers, goede boeken en kansen om haar fascinerend slechte richtingsgevoel te verkennen en te verbeteren.

Laia & Tim (gitaar, zang en altviool)
Tim en Laia ontmoeten elkaar om te muziek te spelen, net als voor een kopje koffie, en door de liedjes die ze leuk vinden praten ze over de dingen die voorbij gaan, blijven en verdwijnen. Ze reizen samen met de luisteraars naar warme landen, van Spaanse flamenco tot Cubaanse habanera en van Braziliiaanse bossa tot Argentijnse tango. Eindigend op hun eigen planeet van zelfgeschreven liedjes (die geïnspireerd zijn op de verschillende latin muziekklanken). Ze beginnen een nummer, maar ze weten nooit wat er gaat gebeuren. Ze luisteren aandachtig naar elkaar, als twee vrienden in een vertrouwelijk gesprek. Er is geen kopje koffie dat hun handen opwarmt, maar een kopje vol zuidelijke liedjes om de regenachtige dagen op te fleuren.

Gegevens

Datum:
woensdag 9 augustus 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15.00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC