Logo 3

Dakterrasconcert 2023 #2

Laden Concerten

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Tickets kosten €15,- (inclusief drankjes en hapjes).

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk, De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam en Gebouw de Heuvel.

Uitvoerenden:
Eddy Mariën (carillon):
Eddy Mariën is stadsbeiaardier van de beroemdste beiaardstad ter wereld: Mechelen. In 1923 stichtte Jef Denyn aldaar de eerste beiaardschool ter wereld en vandaag de dag floreert de school als nooit te voren. Eddy is tevens docent aan de Mechelse beiaardschool en is daarnaast ook stadsbeiaardier van Leuven, Halle en Meise. Hij nam verschillende cd’s op, won verschillende eerste prijzen en speelde wereldwijd concerten. Eddy is een meester van de “Mechelse Romantiek”, dus bereid je voor op zingende tremolo’s en romantische beiaardklanken.

Veronique & Milan (zang, gitaar en percussie)
Veronique Post en Milan Boone hebben al eerder samen opgetreden tijdens de zomeravondconcerten, waarbij ze hun eigen muziek ten gehore brachten. Nu zijn ze terug met een nieuw muzikaal project, waarbij ze zich richten op bestaande muziek uit verschillende genres. Folk, country en pop uit het buitenland dienen als inspiratiebron voor Veronique en Milan, die samen met hun mede-muzikanten eigen(zinnige) versies brengen van nummers van onder andere Bonnie Raitt, Bedouine, David Crosby en Judee Sill. Gewapend met eigen vertalingen en wisselende instrumentatie per nummer zoeken ze naar nieuwe vertolkingen die verrassend zacht en speels zijn. Verwacht een warm bad van klanken, hier en daar wat bekende melodieën en een kleine ode aan de Nederlandse taal.

Gegevens

Datum:
woensdag 2 augustus 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€12.50

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC