Logo 3

Dakterrasconcert 2023 #6

Laden Concerten

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Tickets kosten €15,- (inclusief drankjes en hapjes).

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk. De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam en Gebouw de Heuvel.

Uitvoerenden:
Monika Kaźmierczak (carillon):
Monika Kaźmierczak is stadsbeiaardier van Gdańsk (Polen). Ze studeerde af aan de Academie voor Muziek in Gdańsk en de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Ze geeft les in beiaard en andere vakken aan de Muziekacademie in Gdansk. In 2021 ontving Monika de hoogste culturele prijs in haar stad: Splendor Gedanensis en ontving ze de bronzen medaille voor verdienste voor cultuur – Gloria Artis. In 2022 werd haar soloalbum Contemporary Carillon, uitgebracht door Polish Music Editions (Anaklasis-serie), genomineerd voor de meest prestigieuze muziekprijs in Polen – de Fryderyk Award.

Duo Bottasso (organetto, viool en trompet)
De Bottasso broers, Nicolò op viool en trompet en Simone op diatonisch accordeon, spelen een show van wereldmuziek met hun eigen composities en herinterpretaties van volksliederen. Het duo zoekt altijd naar een compromis tussen de subtiliteit op hun instrumenten en de explosieve energie die deze twee jonge muzikanten nooit in de steek laat, dit alles gecombineerd met de samenzweerderigheid van deze twee broers die verbonden zijn door de wens om de traditie van hun thuisland voort te zetten. Het Duo Bottasso heeft opgetreden op belangrijke festivals en heeft samengewerkt en opgenomen met wereldmuziekartiesten zoals Elena Ledda, Gigi Biolcati, Michele Marini en Youlook Trio. Hun laatste album, “Biserta e altre storie”, uitgebracht in 2018, bevat muzikale ervaringen en een sterke verhaallijn, waarin het soundtrack van de documentaire “Biserta: Spiral Stories” wordt gemixt met vocale, akoestische en elektrische instrumenten en veldopnames.

Gegevens

Datum:
woensdag 30 augustus 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15.00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC