Logo 3

Dakterrasconcert 2022 #4

Laden Concerten

Deze hele zomer kan je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige live-muziek op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Catalonië en Oekraïne dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige live-muziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici (viool / alt-viool / gitaar / fluit / orgel / zang / (bas)klarinet / accordeon / …). Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.

Uitvoerenden:
Boudewijn Zwart (Beiaardier van o.a. Dordrecht / Amsterdam / Gouda): Carillon
Tijdens dit Zwart/Wit-concert begint beiaardier Boudewijn Zwart met
muziek uit de tijd van de Amsterdamse klokkengieters Hemony die ook de zware klokken van beiaard van de Laurenskerk te Rotterdam goten. Dat Romantische muziek heel fraai kan klinken op een instrument uit de 17de eeuw, hoort u in het tweede deel van het programma. Boudewijn laat de beiaard in haar volle glorie horen, van sonore akkoorden tot klaterend goud in snelle passages, vol emotie en met verbluffende techniek en sprankeling, zoals alleen hij dat kan!

Johanneke & Gerard de Wit: Kistorgel & Blokfluit
Het echtpaar Johanneke & Gerard de Wit trakteert u tevens op muziek uit de periode van de Hemony’s. Johanneke de Wit kreeg haar eerste blokfluitlessen op 7-jarige leeftijd. In 2003 won ze de eerste prijs tijdens een muziekwedstrijd voor jeugd in haar woonplaats Huizen. Momenteel speelt ze in verschillende ensembles waaronder het Dutch Baroque Orchestra. Gerard de Wit wil als organist, klavecinist en dirigent ambassadeur zijn voor de oude muziek. Regelmatig verschijnen er koor- en orgelbewerkingen van zijn hand. Zo is hij ook de artistiek leider van Stichting Dutch Baroque.

Gegevens

Datum:
woensdag 10 augustus 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC