Logo 3

Dakterrasconcert 2022 #5

Laden Concerten

Deze hele zomer kan je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige live-muziek op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Catalonië en Oekraïne dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige live-muziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici (viool / alt-viool / gitaar / fluit / orgel / zang / (bas)klarinet / accordeon / …). Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.

 

Uitvoerenden:
Anna Maria
: Reverté (Barcelona): Carillon
Anna Maria is de beiaardier van het prestigieuze Palau de la Generalitat in Barcelona, waar de Catalaanse regering zetelt. Ze speelt vandaag een ode aan de legendarische oud-stadsbeiaardier van Rotterdam Leen ’t Hart, die ze goed gekend heeft. Zijn intermezzo X is zelfs aan haar opgedragen! In het tweede deel van haar concert waagt ze zich aan de variaties op Altijd is Kortjakje ziek van Mozart (“Ah, vous dirais-je, maman”, KV 265) en als toegift galmt zijn beroemde Turkse Mars uit de toren.

Kampa Kampa: Zang/Accordeon/Gitaar/Klarinet/Contrabas
Kampa Kampa is het ensemble van stadsbeiaardier Richard de Waardt, waar hij de klokken even links laat liggen en de meer handzame chromatische accordeon bespeelt. Een mens kan immers niet de hele dag in een klokkentoren vertoeven. Kampa Kampa speelt muziek over de grenzen van jazz, chanson, tango, folk en improvisatie. Muziek die swingt, ontroert, beweegt en leeft. Een eclectische mix van eigen(zinnige) composities en originele arrangementen van bestaande pareltjes uit heel de wereld.

Gegevens

Datum:
woensdag 17 augustus 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC