Logo 3

Dakterrasconcert 2022 #3

Laden Concerten

Deze hele zomer kan je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige live-muziek op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Catalonië en Oekraïne dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige live-muziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici (viool / alt-viool / gitaar / fluit / orgel / zang / (bas)klarinet / accordeon / …). Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.

 

Uitvoerenden:
Koen van Assche
(Beiaardier van Lier / Antwerpen / Herentals): Carillon
De virtuoze Vlaamse beiaardier en bezielde beiaarddocent Koen Van Assche speelt iconische meesterwerken uit de muziekgeschiedenis, omgezet naar torenmuziek. Hij speelt een selectie uit de “Goldbergvariaties” van Johann Sebastian Bach, het eerste deel van de 5de symfonie van Ludwig van Beethoven én ingetogen muziek van Johannes Brahms. Een muzikale bloemlezing uit de top van de 18e-eeuwse klaviertechniek, in combinatie met de vele kleuren van de romantiek.

TheYesPlease: Zang/Accordeon/Gitaar/Contrabas/Synth
De Rotterdamse band TheYesPlease speelt lyrische popsongs: soms muisstil, dan weer opgaand in een bezwerende zwanenzang. De liedjes ontstaan in het hoofd van zanger-songwriter Rob van Gameren samen met Marjoleine Molenaar en Jos & Bart Hoevenaars. Stadsbeiaardier Richard de Waardt speelt vandaag met hen mee op zijn accordeon. Ze brengen meeslepende meerstemmige composities: vurige persoonlijke songs met delicate wendingen en nemen je mee on the road in hun volstrekt eigen universum

Gegevens

Datum:
woensdag 3 augustus 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC