Logo 3

Dakconcert 2024 #1

Laden Concerten
Dakterrasconcert 1 2024 Locatie gebouw de Heuvel

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Koop nu je kaartjes.

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e-eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt  afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk, De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam, Gebouw de Heuvel en het Cultuurfonds.

Programma:

Laat je verrassen door dit niet alledaagse duo en betoverende combinatie van instrumenten. De weelde aan gestreken, getokkelde en sympathische snaren spreekt voor zich: 100% honingzeem, zachte zoetigheden voor de ziel. Onder het Shakespeariaanse motto “There are more things in heaven and Earth, Than are dreamt of in your philosophy” gaan Didier François, wereldberoemd nyckelharpist en de luitist Philippe Malfeyt, een der pioniers van dit instrument in België een boeiende dialoog met de geschiedenis aan.
Didier François: Nyckelharpa & Philippe Malfeyt: luit

 

Beiaardier Joseph Min
Joseph Min speelt als beiaardier op regelmatige basis op de grootste beiaard ter wereld: de Riverside Church in New York City, waarvan de grootste klok zo’n 18.000 kg weegt. Dat is vier keer zo zwaar als de bourdon van de Laurenskerk. Joseph studeerde onlangs af aan de Koninklijke beiaardschool “Jef Denyn” in Mechelen en doet deze zomer mee aan de prestigieuze Koningin Fabiola Wedstrijd te Mechelen – de belangrijkste beiaardwedstrijd ter wereld.

 
Uitvoerenden:
Didier François nyckelharpa
Philippe Malfeyt luit
Joseph Min (USA) carillon

Zie Torenmuziek Dakterrasconcerten 2024 voor een overzicht van de volledige serie.

Koop tickets

Gegevens

Datum:
woensdag 17 juli 2024
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15,00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC