Logo 3

Dakconcert 2024 #2

Laden Concerten
Dakterrasconcert 2 2024 Locatie gebouw de Heuvel

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Koop nu je kaartjes.

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e-eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt  afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk, De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam, Gebouw de Heuvel en het Cultuurfonds.

Programma:

Als eerste bastrombone-harp duo ter wereld gaan Brandt en Astrid graag het experiment aan met nieuwe componisten die voor het duo willen schrijven. Daarnaast zoeken ze naar juweeltjes in de muziek die zij kunnen omschrijven voor hun bezetting. Voor dit concert heeft het duo een paar composities gekozen van het eerste uur, onder andere de spectaculaire Chachacha van Chiel Meijering en Martijn Paddings Schumann’s last procession, met prachtige liederen van onder andere Maurice Ravel, Heitor Villa-Lobos en Radiohead. Duo AttemaHaring speelde al in alle hoeken van de wereld, waaronder Argentinië, Verenigde Staten, China, Singapore, Australië en vele landen in Europa. Deze zomer te zien en horen op het dak van Gebouw de Heuvel!
Astrid Haring Harp en Brandt Attema: bastrombone

 

Beiaardier Anna Kasprzycka
Anna Kasprzycka (Polen) is beiaardier en geluidsingenieur. Ze is beiaardier van de Parochialkirche (Berlijn) sinds 2021. Ze is de eerste vrouw die in Berlijn in deze functie is benoemd. Als beiaardier geeft ze ook regelmatig concerten op de beiaard van de basiliek van Echternach,  de enige beiaard in Luxemburg. Ze heeft beiaardconcerten gegeven op de belangrijkste instrumenten in Europa, concerteerde ook in de Verenigde Staten, Israël, Oekraïne en Rusland en heeft beiaardmuziek opgenomen voor radio, televisie en cd’s.

 

Uitvoerenden:
Astrid Haring harp
Brandt Attema bastrombone
Anna Kasprzycka (PT) carillon

Zie Torenmuziek Dakterrasconcerten 2024 voor een overzicht van de volledige serie.

Koop tickets

Gegevens

Datum:
woensdag 24 juli 2024
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15,00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC