Logo 3

TUINCONCERT 2022 #2

Laden Concerten

ZOMERAVONDCONCERT

Een heerlijk zomeravond-concert in de prachtige tuin van het Rotterdamse stadhuis. Gratis toegankelijk. U wordt getrakteerd op live-muziek in de tuin én vanuit de toren (afwisselend)!

Op 65 meter hoogte zit stadsbeiaardier Richard de Waardt in zijn muzikale cockpit. Hij is te zien op een groot beeldscherm in de tuin. Richard speelt muziek uit zijn Groot Rotterdams Songbook. Muziek uit heel de wereld, een liedje voor iedere Rotterdammer. Hij speelt ze niet alle 170, maar zal een kleurrijke selectie ten gehore brengen aan het publiek in de tuin.

De carillonmuziek wordt afgewisseld met muziek in de tuin, dichtbij het publiek, gespeeld door de Oekraïense Rotterdammer Maryana Golovchenko met haar Trio SonCe. Richard en Maryana ontmoetten elkaar dit jaar in de Laurenstoren. Richard stuurde Maryana een mailtje nadat hij haar had zien optreden bij Podium Witteman. Samen maakten ze een opname van twee beroemde Oekraïense liedjes op het dak van de Laurenstoren. De opname is hier te bekijken.


Het in 2019 opgericht Trio SonCe bracht in september van 2021 een zeer verrassende debuutplaat uit, getiteld Five Seasons. Een sprankelende ontmoeting waarin traditionele liederen uit de Oekraïne en een hedendaagse sonische benadering hiervan op bijna organische wijze aan elkaar gepaard worden. Maryana Golovchenko verankert het ensemble met haar stem op een openhartige wijze, terwijl cellist Pau Sola Masafrets, en Cengiz Arslanpay (die de modulaire synthesizers en de houtblazers zoals de ney, kaval en duduk bedient) een rijke en gedetailleerde muzikale omgeving schilderen. Alle drie zijn veelzijdige muzikanten gevoed door diverse muzikale achtergronden. Soms verstild, filmisch, dan weer explosief. Van organisch tot electronisch, van abstract tot lyrisch, met een groot dynamisch bereik en breed klankpalet weet Trio SonCe een boeiend en spannend geluid neer te zetten.

Maryana Golovchenko, afkomstig uit Oekraïne, werkte samen met o.a. Michel Banabila, Oene van Geel en Sanne Rambags De in Barcelona geboren cellist Pau Sola Masafrets heeft samengewerkt met een aantal sleutelfiguren uit de jazz en impro, waaronder Ig Henneman, Ab Baars, Wolter Wierbos, Mary Oliver, Oene Van Geel, en Gareth Davis. Cengiz Arslanpay treedt niet alleen regelmatig op als solist, maar ook samen met Michel Banabila, Oene Van Geel, Ab Baars, Klaas Hekman en Wu Wei.

 

BAKKIE TROOST
De tuin gaat open vanaf 19:30 uur en dan kunt u genieten van een lekker kopje koffie naar keuze in de centrale hal van het stadhuis (koffiebar sluit bij aanvang van het concert). De tuin is bereikbaar via de zij-ingangen langs Doelwater en de Stadhuisstraat. Er zijn stoelen voorzien en er staan luisterbanken in de tuin. Je eigen stoel meebrengen mag uiteraard ook!

100-JARIGE ROTTERDAMSE TRADITIE
Carillonconcerten in de tuin van het stadhuis zijn een Rotterdamse traditie die terugloopt tot 1916. Precies 100 jaar later, in 2016, bliezen we de woensdagavond-carillonconcerten weer nieuw leven in. We hopen ook dit jaar dus weer op een talrijke opkomst, zodat we van de zomeravond-concerten weer een echte Rotterdamse traditie kunnen maken!

Uitvoerenden:
Trio SonCe bestaande uit:
Maryana Golovchenko: zang
Pau Sola Masafrets: cello
Cengiz Arslanpay: modulaire synthesizers en diverse blaasinstrumenten waaronder ney, kaval en duduk

Richard de Waardt: carillon

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 30 augustus 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Toegang vrij, reserveren verplicht

Locatie

Stadhuis Rotterdam / Stadhuistuin
Doelwater / Stadhuisstraat
Rotterdam,