Logo 3

Dakterrasconcert 2022 #6

Laden Concerten

Deze hele zomer kan je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige live-muziek op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Catalonië en Oekraïne dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige live-muziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici (viool / alt-viool / gitaar / fluit / orgel / zang / (bas)klarinet / accordeon / …). Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.

 

Uitvoerenden:
Richard de Waardt
: (Stadsbeiaardier Rotterdam & Tholen): Carillon
Richard de Waardt speelt tijdens het eerste deel van zijn programma muziek van de Argentijnse componist Piazzolla, speciaal bewerkt voor het carillon van de Laurenskerk. De tango’s en Argentijnse ritmes van de maestro Astor Piazzolla klinken opzwepend, ontroerend en meeslepend melancholisch op het 17e eeuwse klokkenbrons. Tijdens het laatste deel speelt Richard muziek van J.S. Bach, waaronder de beroemde Chaconne in D (BWV 1004) uit partita no.2 voor viool. Een weergaloos mooi en episch werk dat bijzonder goed klinkt op dit historische carillon dat slechts 15 jaar ouder is dan Bach zelf. Als je niet beter wist zou je denken dat Bach het speciaal voor de klokken van de Laurenskerk geschreven heeft.

Anne Bakker: Alt-viool & zang
Anne Bakker studeerde zowel viool als zang aan Codarts, Rotterdam. Door de jaren heen tourde ze internationaal met onder meer de Deense pianiste Agnes Obel, voormalig Iron Maiden zanger Blaze Bayley en het Turks-Arabische Göksel Yilmaz Ensemble. Sinds een aantal jaren treedt Anne tevens op als solo-artiest, waarbij ze naast instrumentale stukken ook zelfgeschreven liedjes ten gehore brengt waarbij ze zingt en zichzelf begeleidt op altviool, al dan niet met het gebruik van geluidseffecten. In deze performances wordt het experiment niet geschuwd en komen veel verschillende stijlen samen, hetgeen bij momenten in weidse, dromerige klanken resulteert.

Gegevens

Datum:
woensdag 24 augustus 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC