Logo 3

Torenmuziek op het dak (29-07)

Laden Concerten

Zomeravondconcerten Torenmuziek Rotterdam

Deze zomer kun je maar liefst zeven avonden genieten van livemuziek uit de toren van de Laurenskerk, zittend op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein.

Onze eigen ‘stadsbeiaardier’ Richard de Waardt nodigt topmusici uit om er een mooie en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dakterras van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats voor het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren. Beiaardiers (carillonbespelers) uit Nederland, België, Polen en Japan dompelen je onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. De avond wordt gepresenteerd door Dina Verheyden, echtgenote van stadsbeiaardier Richard de Waardt. Samen verzorgen Dina & Richard (vierhandig op het carillon) het laatste concert, met een ‘mystery guest’ op het dak!

De locatie is niet rolstoeltoegankelijk. Geen lift aanwezig

Programma:
Carillon:
Jasper De Praetere
Jong talent! Jasper won de tweede prijs op de prestigieuze Koningin Fabiola Wedstrijd te Mechelen en is adjunct stadsbeiaardier van Lier (België). Hij speelt o.a. balletsuites van Gounod, Vlaamse beiaardmuziek en Piazzolla
Gitaar:
Peter van Deerse
Peter van Deerse speelt eigen werk en improvisaties op de decacorde (10-snarige gitaar)

Gegevens

Datum:
donderdag 29 juli 2021
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC