Logo 3

Torenmuziek op het dak (05-08)

Laden Concerten

Zomeravondconcerten Torenmuziek Rotterdam

Deze zomer kun je maar liefst zeven avonden genieten van livemuziek uit de toren van de Laurenskerk, zittend op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein.

Onze eigen ‘stadsbeiaardier’ Richard de Waardt nodigt topmusici uit om er een mooie en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dakterras van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats voor het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren. Beiaardiers (carillonbespelers) uit Nederland, België, Polen en Japan dompelen je onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. De avond wordt gepresenteerd door Dina Verheyden, echtgenote van stadsbeiaardier Richard de Waardt. Samen verzorgen Dina & Richard (vierhandig op het carillon) het laatste concert, met een ‘mystery guest’ op het dak!

De locatie is niet rolstoeltoegankelijk. Geen lift aanwezig

Programma:
Carillon:
Gideon Bodden
Stadsbeiaardier van Amsterdam, Schoonhoven & Hilvarenbeek en campanoloog.
Speelt o.a. een selectie uit de beroemde Goldbergvariaties van J.S. Bach op het carillon
Viool & Altviool:
 Noëmi Bodden & Maartje van Rheeden
Noëmi Bodden en Maartje van Rheeden spelen allebei in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Muziek intensiveerde hun vriendschap. Zij brengen een gevarieerd licht programma, van Bach tot Piazzolla. 

Gegevens

Datum:
donderdag 5 augustus 2021
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC