Logo 3

Dakconcert 2024 #6

Laden Concerten
Dakterrasconcert 6 2024 Locatie gebouw de Heuvel

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Koop nu je kaartjes.

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e-eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt  afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk, De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam, Gebouw de Heuvel en het Cultuurfonds.

Programma:

Neighbors Trio – een muzikale reis tussen India, Italië en Iran. Het wereldmuziekproject ‘Neighbours’ begon als een duo: Reza Mirjalali en Simone Bottasso ontdekten dat ze buren waren terwijl ze studeerden aan CODARTS. Ze traden op in nationale en internationale wereldmuziekfestivals: Music Meeting, Etetrad Festival (Italië), Suoni Mobili (Milaan), Hide and Seek (Brussel). Ze nodigden ooit hun geliefde goeroe Niti Biswas uit om zich bij de band aan te sluiten voor een concert in Batavierhuis (Rotterdam), en daarna bleef het trio samen spelen: in 2021 traden ze op tijdens North Sea Round Town en gaven ze een uitverkochte show met het New Rotterdam Jazz Orchestra in Lantarenvenster.
Neighbours Trio

 

Beiaardier Claire Janezic
Claire Janezic studeerde beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen, België. Voorheen speelde Claire gedurende 5 jaar beiaard aan de Universiteit van Rochester, waar ze in 2022 afstudeerde met een dubbele major Muziek en Geschiedenis en een minor Audio en Muziektechniek. Claire bracht haar laatste jaar door aan de Universiteit van Rochester als docent beiaard en organiseerde een wekelijkse beiaardconcertreeks. Ze heeft concerten gegeven in de Verenigde Staten, België, Ierland, Duitsland, Litouwen, Frankrijk, Nederland en Denemarken.

Uitvoerenden:
Neighbors Trio tar / trekharmonica / tablas
Claire Janezic carillon

Zie Torenmuziek Dakterrasconcerten 2024 voor een overzicht van de volledige serie.

Koop tickets

Gegevens

Datum:
woensdag 21 augustus 2024
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15,00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC