Logo 3

Com o vento (Liedjes van de wind)

Laden Concerten

Torenmuziek Tuinconcert

Een heerlijk zomeravondconcert in de prachtige tuin van het Rotterdamse stadhuis. Gratis toegankelijk.

 

De Portugese zangeres Magda Mendes volgde de zuidwester wind, de ’Sudoeste’, totdat ze uiteindelijk in Rotterdam neerstreek. Een reis langs de stranden van de Algarve, de kurkbomen van de Alentejo, de steegjes van Lissabon waar de Fado klinkt, de olijfbomen van haar vader en de bergen van het Noorden. Al deze elementen zijn terug te horen in haar stem en in haar zelfgeschreven liedjes die speciaal voor dit programma werden gearrangeerd door gitarist Ward Veenstra voor een nieuwe bijzondere bezetting bestaande uit viool, cello en gitaar.

 

Magda Mendes – zang, gitaar, ukulele, percussie
Ward Veenstra – Akoestische gitaar, Portugese gitaar.
Gustavo Cabrera – Viool
Aleksandra Kaspera – Cello

 

De liedjes van de wind worden afgewisseld met carillonmuziek uit de toren. Op 65 meter hoogte zitten stadsbeiaardier Richard de Waardt en zijn echtgenote Dina Verheyden. Ze vormen een quatre-mains beiaardduo (die zijn op één hand te tellen) en zijn te zien op een groot beeldscherm in de tuin. Deze zomer speelden ze een concerttour in de Verenigde Staten, waar ze maar liefst 16 concerten speelden op carillons in o.a. Chicago, Washington, Yale, Princeton, Philadelphia en Michigan. Tijdens deze avond laten ze een aantal van de mooiste stukken horen die ze op hun tour speelden.

BAKKIE TROOST
De tuin gaat open vanaf 19:00 uur en dan kunt u genieten van een lekker kopje koffie naar keuze in de centrale hal van het stadhuis (koffiebar sluit bij aanvang van het concert). De tuin is bereikbaar via de zij-ingangen langs Doelwater en de Stadhuisstraat. Er zijn stoelen voorzien en er staan luisterbanken in de tuin. Je eigen stoel meebrengen mag uiteraard ook!

100-JARIGE ROTTERDAMSE TRADITIE
Carillonconcerten in de tuin van het stadhuis zijn een Rotterdamse traditie die terugloopt tot 1916. Precies 100 jaar later, in 2016, bliezen we de woensdagavond-carillonconcerten weer nieuw leven in. We hopen ook dit jaar dus weer op een talrijke opkomst, zodat we van de zomeravond-concerten weer een echte Rotterdamse traditie kunnen maken!

Gegevens

Datum:
maandag 4 september 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
toegang vrij / reserveren verplicht

Locatie

Stadhuis Rotterdam / Stadhuistuin
Doelwater / Stadhuisstraat
Rotterdam,