Logo 3

Projecten

Ter ere van het vijftigjarige jubileum heeft de Doelen van Stadsmuziek Rotterdam een heus ‘doe-orgel’ cadeau gekregen. Een doe-orgel is een klein orgeltje dat volledig in en uit elkaar gehaald kan worden. Geert Bierling wil kinderen op die manier laten zien hoe een orgel in elkaar zit en werkt. Tijdens workshops zal hij samen met hen het instrument uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. En uiteraard zal er ook op gespeeld worden!

Dit bijzondere educatieve werktuig belooft de komende jaren een prachtige bijdrage te leveren aan het realiseren van een van de doelen van onze stichting: duizenden kinderen kennis laten maken met het orgel en (klassieke) muziek. Stadsmuziek Rotterdam is alle Vrienden zeer dankbaar voor hun steun. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om onze liefde voor het orgel en de muziek aan de volgende generaties door te geven.

Op 17 februari 2018, toen het bijzondere orgel werd overhandigd, wijdde Geert Bierling het instrument in, samen met het Rotterdam Philharmonic Brass Quartet: