Logo 3

KOFFERS VOL MET BACH – UITGESTELD

Laden Concerten

Het ensemble DeJongDeJongPlus (geformeerd rond de broers Euwe en Sybolt de Jong) brengt het programma Koffers vol met Bach in de Burgerzaal. Vier vocalisten, drie spelers op drie kofferharmoniums, een Parijs drukwindharmonium en het Concertorgel in de Burgerzaal brengen cantatedelen van Johann Sebastian Bach. Bach zoals je Bach nog nooit hebt gehoord.

De broers Euwe en Sybolt de Jong vormen sinds 2005 een orgelduo. In de afgelopen jaren verscheen een – nationaal en internationaal geprezen – serie cd’s met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach. De serie is gevorderd tot acht titels. Het muziektijdschrijft Luister waardeerde in november 2015 de zevende cd (Grote Kerk, Zwolle) met een 10. De achtste cd (Grote Kerk, Leeuwarden) werd door de Concertzender verkozen tot Bach-cd van het jaar 2018.

De broers De Jong en Bierling hebben nog nooit samen opgetreden, maar lezen al jaren elkaars namen op de concert affiches en de Facebook agenda’s. Ze weten van elkaars grote liefde voor Bach én het harmonium. Een gezamenlijk optreden in de Burgerzaal ligt dan ook voor de hand…

Uitvoerenden:
DeJongDeJongPlus
bestaande uit:
     Sybolt de Jong harmonium
     Euwe de Jong harmonium
     Lette Vos sopraan
     Rienk de Jong counter tenor
     Gerben Bos tenor
     Elbert de Jong bas

Geert Bierling orgel & harmonium

Toegang vrij, reserveren verplicht

Gegevens

Datum:
woensdag 10 juni 2020
Tijd:
20:15 - 22:00
Kosten:
Toegang vrij, reserveren verplicht

Locatie

Stadhuis Rotterdam / Burgerzaal
Coolsingel 40
Rotterdam, 3011 AD