Logo 3

FEEL THE SOUND!

Laden Concerten

Feestelijk presentatieconcert met ORGEL, KOPER EN SLAGWERK

Een daverend muzikaal tafereel: het Sweelinck Koperkwintet. Het ensemble bestaat uit koperblazers van maar liefst vijf verschillende conservatoria en is opgericht om orgelmuziek, letterlijk, nieuw leven in te blazen.
De naamgever, Jan Pieterszoon Sweelinck, is één van Nederlands grootste componisten en tevens gevierd organist. De connectie met het orgel en de Nederlandse identiteit is waarom het Sweelinck Koperkwintet deze naam met trots draagt. Het ensemble is jong, dynamisch en enorm enthousiast. Al sinds hun oprichting staan ze garant voor vuurwerk en spektakel: vijf jonge muzikanten, afkomstig uit heel Nederland, verenigd door de muziek.

Programma (met pauze):
Op het programma staan arrangementen van delen uit de Suite de Danses van Praetorius, de Suite Gothique van Boelmann en het Concerto voor 2 trompetten van Vivaldi RV 537. In originele bezetting klinkt Entratat festivo van Flor Peeters en de Poeme héroique van Marcel Dupré. Solistisch zijn het koperkwintet en de organist te horen in het prachtige Os justi van Anton Bruckner en de Roemeense Volksdansen van Bela Bartok.
Kortom een veelzijdig en afwisselend programma!
Er is een receptie na afloop. Tijdens de receptie heeft Josje van Es een interview met de nieuwe stadsorganist Adraan Hoek.

Uitvoerenden:
Sebastiaan Haverkate
trompet
Sander Beens trompet
Hugo Pieters hoorn
Wilco Kamminga trombone
Coen van den Bos tuba
Jarick Bruinsma pauken
Adriaan Hoek orgel

Gegevens

Datum:
maandag 17 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
toegang vrij/ reserveren verplicht

Locatie

Stadhuis Rotterdam / Burgerzaal
Coolsingel 40
Rotterdam, 3011 AD