Logo 3

Het Groot Rotterdams Songbook

voor alle beiaarders ter wereld

Speciaal voor Open Monumentendag maakte stadsbeiaardier van Rotterdam Richard de Waardt een bundel met daarin 16 liedjes uit heel de wereld, gearrangeerd voor carillon. De liedjes zijn een selectie uit zijn “Groot Rotterdams Songbook”. Deze bundel wordt gratis verspreid onder alle beiaardiers in Nederland en Vlaanderen. Ook wordt er een Engelstalige versie beschikbaar gesteld voor beiaardiers uit heel de wereld. Zodoende worden de liedjes door beiaardiers gespeeld in landen van A(merika) tot Z(witserland). 

Op donderdag 9 september, tijdens de landelijke opening van Open Monumentendag in Weert overhandigde Richard de eerste bundels aan beiaardiers Luc Rombouts (Be) en Frank Steijns (NL), in het bijzijn van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. (fotograaf: Maarten Mooijman)

Meer informatie over het Groot Rotterdams Songbook: Klik hier

 

Deel