stadsmuziek

Vacature

Stichting Stadsmuziek ondersteunt de Rotterdamse stadsbeiaardiers en de stadsorganist in hun activiteiten, waaronder het geven van diverse gratis toegankelijke concerten. Het bestuur en een groep enthousiaste vrijwilligers assisteren de stadsmusici onder andere bij artistieke, administratieve, logistieke en marketing-werkzaamheden. Daarnaast houdt de stichting zich bezig met muziekeducatieve en cross-culturele projecten.

De tientallen concerten per jaar worden bezocht door gemiddeld 250 bezoekers per concert. Met een gevarieerd programma, waarbij de hedendaagse muziek niet ontbreekt, wil Stadsmuziek Rotterdam een breed publiek van jong tot oud een boeiende reeks muzikale belevenissen aanbieden. De traditie van stadsmusici bestaat al sinds de zestiende eeuw.


Stichting Stadsmuziek is op zoek naar een

Secretaris (onbezoldigd)


Functie-eisen
Per 1 januari 2020 zoekt Stichting Stadsmuziek een enthousiast nieuw bestuurslid met een affiniteit voor klassieke muziek en een vlotte pen. Onontbeerlijk zijn een goede kennis van het programma Excel en het makkelijk kunnen omgaan met online applicaties waaronder GoogleDocs en Mailchimp. Kennis van de Rotterdamse muziekinfrastructuur is een pre. Hij/zij is secuur, organisatorisch sterk, heeft een collegiale instelling en is communicatief vaardig.

Takenpakket
Onder het takenpakket van de secretaris valt onder andere het:

  • i.o.m. de voorzitter opstellen van de agenda van de bestuursvergaderingen (4 à 5 x per jaar)
  • notuleren van de vergaderingen
  • opstellen van de jaarstukken
  • bijhouden van het ledenbestand
  • meedenken over de programmering en de projecten
  • opstellen, redigeren en verzenden van nieuwsbrieven (4 à 5 x per jaar)
  • coördineren van de activiteiten van de gastheren en gastvrouwen bij concerten

Reageren
Vragen en sollicitaties (uiterlijk 15 december 2019, a.u.b. voorzien van motivatiebrief en cv) kunnen worden gericht aan het bestuur van Stichting Stadsmuziek: [email protected].

Deel