Logo 3

Dakterrasconcert 2023 #1

Laden Concerten

Deze hele zomer kun je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige livemuziek op het gezellige dakterras van gebouw De Heuvel aan het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Tickets kosten €15,- (inclusief drankjes en hapjes).

Het dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en de Verenigde Staten dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige en intieme livemuziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.
De locatie is rolstoeltoegankelijk, De Heuvel beschikt over een lift. Regen? Geen probleem, de concerten gaan gewoon (binnen) door.

Met dank aan Stichting Stadsmuziek, de Rotterdamse Dakendagen, Gemeente Rotterdam en Gebouw de Heuvel.

Uitvoerenden:
John Gouwens (carillon):
John Gouwens is beiaardier van de Presbyterian Church in La Porte, Indiana. Hij is tevens organist en koordirigent. John speelde concerten over heel de wereld en won prijzen voor zijn orgelspel, improvisatie, compositie en beiaardspel. Als componist voor beiaardmuziek zet hij zich tevens in om anderen aan te moedigen te componeren voor beiaard. Dit is de achtste concerttour van John in Europa en de eerste keer dat hij in Rotterdam speelt.

Yanna & Jordi (alt-viool & contrabas)
Yanna Pelser (NL) en Jordi Carrasco Helm (SE) zijn twee strijkende en zingende improvisatoren die de werelden van jazz, klassieke- en lichte muziek met elkaar verweven. Door hun dadaïstische benadering kunnen absurde momenten naadloos aansluiten op schitterende parels en krijgt hun optreden een theatrale tint. Het duo laat zich volledig verrassen door het moment, tappend uit een onuitputtelijke ervaring in de podiumkunsten. Wat er ook in het moment gebeurt, de muziek blijft de centrale focus, met een unieke chemie tussen deze twee alleskunners. De omschrijving ‘naughty acoustic chamber funk’ komt een eind in de goede richting, maar je weet nooit!

Gegevens

Datum:
woensdag 26 juli 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€15,00

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC