Logo 3

Dakterrasconcert 2022 #2

Laden Concerten

Deze hele zomer kan je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige live-muziek op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Catalonië en Oekraïne dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige live-muziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici (viool / alt-viool / gitaar / fluit / orgel / zang / (bas)klarinet / accordeon / …). Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.

Uitvoerenden:
Tommy van Doorn (Beiaardier van Boxtel): Carillon
Tommy’s thema vanavond is “A Night at the Opera”. We horen zangrijke aria’s van Mozart en beiaardcomponist John Courter; ook horen we spectaculaire ouvertures uit de klassieke opera’s Tamerlano, Le Nozze di Figaro en Zampa. Er wordt eveneens niet voorbij gegaan aan een fijne dosis rockopera: het programma opent met de ouverture uit Tommy van The Who en sluit met Bohemian Rhapsody, de populaire mini-opera van Queen.

Duo Zapucay: Viool & gitaar
Violist Gustavo Cabrera is geboren als Argentijn in Los Angeles, California en woont momenteel in Rotterdam. Hij is actief als violist en componist, gespecialiseerd in jazz en tango en speelde met grote namen, van Buenos Aires tot Lissabon. Gitarist Tim Panman is een gitarist die zich specialiseert in tango, flamenco, klassieke muziek en Zuid-Amerikaans folkloristische muziek. Tim heeft zowel zijn Bachelor als Mastertitel bij het Codarts Conservatorium in Rotterdam behaald.

Gegevens

Datum:
woensdag 27 juli 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC