Logo 3

Dakterrasconcert 2022 #1

Laden Concerten

Deze hele zomer kan je maar liefst zes zomeravonden genieten van prachtige live-muziek op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én andere topmusici uit om er een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken. Het onlangs gerestaureerde dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenstoren te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Catalonië en Oekraïne dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst. Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige live-muziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici (viool / alt-viool / gitaar / fluit / orgel / zang / (bas)klarinet / accordeon / …). Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit en ook tijdens het concert is de bar geopend. Kortom, een heerlijk muzikale zomeravond op een uniek en exclusief plekje in het hart van Rotterdam.

 

Uitvoerenden:
Iryna Riabchun (Oekraïne): Carillon  
Iryna Riabchun is geboren in Kiev en woont daar ook. Ze heeft een indrukwekkende staat van dienst. Ze is klassiek pianiste, kunsthistorica én beiaardier. Ze was de eerste beiaardier uit Oekraïne die afstudeerde aan de Koninklijke beiaardschool “Jef Denyn” in Mechelen. Iryna speelt vanavond bekende pop- en volksmuziek uit haar moederland Oekraïne.

Agathe Ensemble: Viool & cello
Aleksandra Kwiatkowska (Polen) en Iván Nogueira (Spanje) verkennen en bewerken graag muziek die traditioneel door andere instrumenten wordt gespeeld, zoals de duo’s van Beethoven, oorspronkelijk voor klarinet en fagot, of de Roemeense Volksdansen van Bartok. Maar ze zijn ook geïnteresseerd in Tango en Keltische folk, dus u kunt een grote waaier aan muziekstijlen verwachten van dit virtuoze duo!

Gegevens

Datum:
woensdag 20 juli 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€12,50

Locatie

Gebouw De Heuvel / Dakterras
Grotekerkplein 5
Rotterdam, 3011 GC